Tegenwoordig zijn home cinem’s erg populair. Mensen houden ervan om thuis lekker te chillen in plaats van op stap te gaan naar bijvoorbeeld een bioscoop. Wanneer je een home cinema gaat inrichten, dan is het scherm natuurlijk erg belangrijk. Ga je voor een beamer of koop je een grote tv? Maar welke van de twee opties is nou beter? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van een beamer.

Voordelen

Het grootste voordeel van een beamer is natuurlijk dat je eenvoudig een groot scherm kan projecteren. Een grote tv is al snel heel duur, maar tegenwoordig heb je een 4k beamer die net zo mooie beelden kan weergeven al voor een stuk minder geld. Een ander voordeel is dan ook meteen dat een beamer een stuk minder ruimte in beslag neemt als een grote tv. De locatie waar je de beamer op projecteert is een lege muur of een scherm dat je kan inklappen of oprollen. Hierdoor is de ruimte leeg wanneer je niet aan het projecteren bent.

Nadelen

Een beamer heeft natuurlijk ook nadelen. Bij een home cinema willen mensen meer ervaring en dit geeft een tv toch wel. Ook zitten er vaak kleine speakers in een beamer, waardoor je nog extra speakers los moet kopen om optimaal te kunnen genieten. Hiernaast kan een beamer niet zoals een tv zenders ontvangen. Je moet dus nog iets aansluiten om beeld te krijgen.

TV of beamer?

Het maken van een keuze is voor veel mensen erg lastig. Wanneer je de ruimte voor een goede beamer hebt, dan kan dit erg prettig zijn. Echter moet je wel goed naar de afmetingen kijken om te controleren of het in jouw ruimte daadwerkelijk kan. Het inrichten van een home cinema is duur, dus bereken alle kosten van te voren goed. Op thenextshop.nl kan je alle benodigdheden vinden.