Waren het eerder vooral de zomermaanden waarin mensen in de tuin dineerden. Tegenwoordig wordt er steeds vaker in de koudere maanden, ook buiten vertoefd tijdens het avond eten. Hierbij is het dan ook niet alleen bij BBQ weer dat men in de buitenlucht buiten zit, maar ook knus samen onder een afdak terwijl het buiten regent. De tuinen van tegenwoordig zijn dan ook een stuk luxer ingericht als voorheen.

Een afdak in de tuin is erg handig

Omdat het in Nederland nogal eens kan regenen, is een afdak enorm handig om in je tuin te hebben. Vaak is het namelijk qua temperatuur nog erg aangenaam om buiten te zitten, maar gooit de regen roet in het eten.

Lekker zitten in de tuin

Naast dat men graag droog wil blijven, wordt er ook waarde gehecht aan een tuinstoel die lekker comfortabel zit. Hierbij is men niet te beroerd om te pinpas te treken voor de luxere modellen.

Er zijn dan ook een tal van luxe tuinstoelen op de markt gekomen om de vraag naar kwaliteit te voldoen. Daarbij is het zelfs zo dat sommige stoelen voor in de tuin een beter zitcomfort hebben als de gemiddelde eetkamerstoel.

Een luxe eettafel inclusief tuinstoelen hebben al een enorm goed zitcomfort. Maar het kan in de ogen van sommige mensen nog een stukje beter.

Deze mensen hebben dan ook de voorkeur voor een loungestoel tuin. Waarbij er op het terras van de tuin al dan niet met overkapping een complete loungeset wordt geplaatst. Welke in de regel bestaat uit verschillende losse stoelen, een ruime bank en een lage tafel.

Wanneer er een loungeset geplaatst wordt onder een terras, dan is het verstandig om de keuze te maken voor een kussenset welke weersbestendig is. Hierdoor trekt het vocht niet zo gemakkelijk in de kussens en ontstaan er niet zo snel vlekken.

Een opbergruimte in de tuin voor de kussens is sterk aan te raden als de loungeset buiten komt te staan zonder afdak. In de avond kunnen de kussens dan gemakkelijk opgeborgen worden in de opbergkist, zodat deze mooi een droog blijven.

Buitenkachel inclusief pizzaoven

Om het plaatje helemaal compleet te maken, kan een buitenkachel niet ontbreken. Naast dat deze erg gezellig is en veel sfeer geeft, straalt deze ook nog eens enorm veel warmte af. Uiteraard is dit heerlijk in de koudere avonden.

Een buitenkachel inclusief pizzaoven, behoord zelfs ook tot de mogelijkheden. Het is dan ook fantastisch sfeervol om op je loungestoel te zitten terwijl je kunt genieten van de geur van een heerlijke zelfgemaakte pizza in de oven.