Ga ge verhuizen of is je huidige vloer in huis aan vervanging toe? Dan doe je er goed aan om te bedenken wat voor soort vloer je zult nemen. Naast dat deze er natuurlijk mooi uit moet zien, moet deze ook praktisch zijn.

Kon je in het verleden enkel kiezen tussen een aantal bekende soorten. Tegenwoordig kun je door de vele verschillen keuze stress krijgen. Hierom dan ook een verduidelijking van de verschillende soorten vloeren.

Tapijt

Tapijt werd vroeger regelmatig gebruikt door het hele huis heen. Doordat het lekker zacht is en tevens geluiddempend is. Ondanks dat deze soort vloer voor erg veel sfeer kan zorgen, is het niet altijd even ideaal als vloerbedekking.

Wanneer je bijvoorbeeld vaak de vloer vies hebt, door huisdieren of kleine kinderen die drinken morsen. Dan is een vloer die je gemakkelijk kunt schoonmaken een stuk idealer.

Parketvloer

Houten vloeren worden ook al jarenlang gebruikt. Doordat deze soort vloer een stuk duurder in aanschaf is dan bijvoorbeeld tapijt. Zul je dit soort vloeren vaak tegenkomen in luxewoningen of bedrijfspanden.

Vloeren van massief hout worden dan ook vandaag de dag nog steeds gezien als een erg luxe binnen vloer. Met het grote voordeel dat dit soort vloeren erg lang meegaan.

Het nadeel van dit soort vloeren is echter dat ze niet zo goed bestand zijn tegen vocht. Daarnaast dient je een vloer welke bestaat uit een natuurproduct, erg goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze er mooi uit blijft zien.

Laminaat

Laminaat is een vloer die steeds meer in populariteit gewonnen heeft. Qua looks komt het tegenwoordig in de buurt van een houtenvloer. Maar met het enorme voordeel dat deze vloer een stuk beter bestand is tegen vocht.

Daarnaast is deze vloer een stuk goedkoper in aanschaf dan een massief houten vloer. Terwijl dit soort vloeren ook jarenlang meegaan zonder dat er speciaal onderhoud nodig is.

Ondanks dat de ontwikkelingen van dit soort vloeren enorm is geweest. Kun je het vaak toch merken dat de vloer niet massief is. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan het geluid en de demping.

Maar het grote voordeel van dit soort vloeren is, dat ze er in vele verschillende motieven en materialen verkrijgbaar zijn. Zo heb je zelf soorten in tegelvorm, welke sprekend op natuursteen lijken.

Laminaat is dan ook niet voor niets een vloerbedekking die steeds populairder wordt. Als je voor een duurder soort gaat, zul je merken dat de vloeren een enorm goede kwaliteit hebben. Waardoor het haast niet mogelijk is om er blijvende krassen in te krijgen. Zelfs niet als je bijvoorbeeld een zwaar meubelstuk over de vloer heen schuift.