Door de coronacrisis zijn er enorm veel mensen die nog steeds liever thuisblijven dan op vakantie gaan. Hierdoor is er het laatste jaar enorm veel geld besteed aan het interieur van woningen. Maar ook de tuin is een plek waar mensen nu veel meer waarde aan hechten, waardoor men er niet moeilijk over doet om hier ook een deel van het vakantiegeld aan te besteden.

Luxe tuinen favoriet

Tuinen die er erg luxe uitzien zijn enorm populair. Denk hierbij aan mooie natuurstenen, in combinatie met plantenbakken waar prachtige planten in staan.

Een vijverpartij behoord ook steeds vaker als onderdeel van een luxe tuin. Al dan niet gevuld met grote siervissen zoals bijvoorbeeld een koikarper.

Een klein stukje als groenten tuin

Doordat veel mensen ook nog eens thuis zijn gaan werken, hebben ze meer vrijde tijd te besteden. Denk alleen maar aan de tijd die veel mensen voorheen kwijt waren door in de file te staan.

Tegenwoordig besteden veel mensen deze tijd aan een veel relaxter iets, namelijk het kweken van eigen groenten en fruit.

Het komt dan ook geregeld voor dat men een groentetuintje nemen. De vierkant meter tuinen zijn hierbij enorm populair.

Mooie en kwalitatieve tuinmeubelen

Als de tuin dan eenmaal af is, wil men er natuurlijk ook fijn van genieten. Door bijvoorbeeld te eten in de tuin. Waardoor er vaak gekozen wordt voor een mooie en kwalitatieve tuinmeubelen waarop het goed vertoeven is.

De tuinmeubelen van tegenwoordig zijn niet meer te vergelijken met de witte plastic klapstoelen van vroeger. Natuurlijk zijn deze nog wel verkrijgbaar, maar men geeft de voorkeur voor een stuk luxere uitvoeringen.

Sommige mensen waarderen het in de tuin zin zo, dat ze er een afdak maken. In combinatie met een terrasverwarmer is het mogelijk om ook in de koudere maanden lekker buiten te vertoeven.

Onder het afdak wordt er doorgaans gekozen voor een luxe lounge dining set, welke vaak nog beter zit dan het meubilair wat binnenshuis staat. Hierop is de markt dan ook goed ingesprongen, waardoor er vele verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn.

Waarbij er zelfs rekening gehouden wordt, dat mensen steeds vaker buiten zitten. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van kussen welke weersbestendig zijn.

Koken in de tuin

In Nederland is het nog niet zo populair als bijvoorbeeld landen zoals Spanje. Maar ook in Nederlands zijn er steeds meer mensen die in de tuin koken.

Dit wordt geregeld gedaan door gebruik te maken van een terrashaard, welke ook geschikt is als BBQ en oven.

Al bij al mag een tuin tegenwoordig wel wat kosten. Iets wat natuurlijk niet zo vreemd is als men er veel tijd in besteed.